Aşağıovacık Köyü


Aşağıovacık Köyü

Aşağıovacık Köyü, Bolu ilinin Gerede ilçesine bağlı bir köydür. Bolu iline 88 km, Gerede ilçesine 37 km uzaklıktadır. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Hemen yanı başında bulunan Yukarı Ovacık Köyü , adından da anlaşılacağı gibi kardeş köydür. Köyümüz Bolu-Ankara il sınırına çok yakın olduğu için hem kültür olarak hem de iklim olarak İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerinin karakteristik özelliklerini taşır.  

Köyün, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgesi iklimlerini yansıtır. Köyümüz ve yaylamız arasında sadece 5 km mesafe olmasına rağmen, iklim olarak belirgin farklar vardır. Köyümüz yazın sıcak ve kurak, yaylamız ise nisbeten daha serindir. Temmuz – Ağustos aylarında yaylada akşamları soba yakıldığı günler olmuştur. Kışın ise hem köyümüz hem de yaylamız bol kar yağışlı ve soğuktur. Bundan dolayı tarım yeterince gelişememiştir ve kışın yollar kardan dolayı sık kapandığı için köyümüzün nüfusu azalmıştır. hemşehrilerimizin çoğu Ankara’da marangozluk ve ticaretle uğraşmaktadır. 

Gerede köyleri arasında yapılan futbol turnuvasında 4 kere katılıp , 3 kere şampiyon olmuştur.

Gerede Esentepe’de düzenlenen yağlı güreş turnuvasında köy halkımızdan merhum Süleyman Altınbaş 1972-1973-1974-1975 yıllarında 4 kere güreş ağası seçilmiştir.

Aşağıovacık Köyü İnternet Sitesi



Aşağıovacık yaylası


Author: Admin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir